ၿဗိတိန္ႏွင့္ နယ္သာလန္ အေျခစိုက္ ကမာၻ႔အႀကီးဆုံး လူသုံးကုန္ပစၥည္းႏွင့္ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္ ျဖန္႔ခ်ိေရး ကုမၸဏီ Unilever က ျပည္တြင္း ကုန္ၾကမ္းမ်ား အသုံးျပဳ ထုတ္လုပ္ရန္ စမ္းသပ္ ေလ့လာမႈမ်ား ျပဳလုပ္ေနေၾကာင္း Unilever ျမန္မာႏိုင္ငံဆိုင္ရာ Country Director ျဖစ္သူ ဦးေဇာ္မ်ဳိးႏိုင္က The Voice သို႔ ေျပာၾကားသည္။
“ေနၾကာဆီနဲ႔ လက္ဖက္ေပါ့။ အဲဒါေတြကို ေလ့လာေနတယ္။ အစပ်ဳိးတဲ့ လုပ္ငန္း တခ်ဳိ႕ေတာ့ လုပ္ေနပါၿပီ။ တိတိ က်က် ရလဒ္ မထြက္ေသးတဲ့အတြက္ ေလာေလာဆယ္ အတိအက်ေတာ့ မေျပာႏိုင္ေသးပါဘူး” ဟု ၎က ဆိုသည္။
လက္ရွိတြင္ အင္ဒိုနီးရွားရွိ Unilever ထုတ္ကုန္ တစ္ခုျဖစ္ေသာ Bango အမွတ္တံဆိပ္ ပဲငံျပာရည္
ထုတ္လုပ္ရာတြင္ အသုံးျပဳရန္ ျမန္မာႏိုင္ငံ အလယ္ပိုင္း ပခုကၠဴႏွင့္ ေရစႀကဳိ ေဒသရွိ ေတာင္သူမ်ားထံမွ ထန္းလ်က္မ်ားကို ဝယ္ယူ၍ တစ္လလွ်င္ ကြန္တိန္နာ ႏွစ္လုံးခန္႔ စမ္းသပ္ တင္ပို႔ေနေၾကာင္း ၎က ဆိုသည္။
အဆိုပါ Bango အမွတ္တံဆိပ္ ပဲငံျပာရည္သည္ အင္ဒိုနီးရွား ႏိုင္ငံတြင္ နာမည္ေက်ာ္ စားေသာက္ကုန္ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး Unilever ကုမၸဏီက ၂၀၀၁ ခုႏွစ္ ကတည္းက စတင္ ထုတ္လုပ္ ျဖန္႔ခ်ိေနျခင္း ျဖစ္ၿပီး ကုန္ၾကမ္းပစၥည္း အျဖစ္ ယခင္က Coconut Sugar ကို အသုံးျပဳခဲ့ေၾကာင္း Unilever ကုမၸဏီထံမွ သိရွိရသည္။
ၿဗိတိန္ႏွင့္ နယ္သာလန္ ႏိုင္ငံတို႔တြင္ အေျခစိုက္ထားေသာ Unilever ကုမၸဏီသည္ ကမာၻ႔အႀကီးဆုံး လူသုံးကုန္ႏွင့္ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္သည့္ ကုမၸဏီတစ္ခု ျဖစ္ၿပီး အမွတ္တံဆိပ္ စုစုေပါင္း ၄၀၀ ခန္႔ကို ႏိုင္ငံ ၁၀၀ ခန္႔တြင္ ထုတ္လုပ္၍ ႏိုင္ငံေပါင္း ၁၈၀ ခန္႔တြင္ ေရာင္းခ်ေနသည္။
0 comments:
Post a Comment