ထမင္းဆိုင္အက္ေဆး
ေဆာင္းပါးရွင္- သင္းသင္းေသာ္
mood ဂ်ာနယ္၊ အတြဲ(၁) ၊ အမွတ္ (၁၂)
လမ္းေလွ်ာက္လာသူလာ၊ စက္ဘီးစီးလာသူကလာ၊ ဆိုင္ကယ္နဲ႔ တစ္မ်ဳိး၊ ကားနဲ႔တစ္ဖံု
ဒီေနရာေလးကို ၀င္ခ်ည္ထြက္ခ်ည္နဲ႔ ေန႔ေရာညပါ အျမဲစည္ကားေနခဲ့သည္။
အျခားေတာ့မဟုတ္။ ကၽြန္မတို႔လို လူမ်ားစြာအတြက္၊ နာရီတိုင္းမွာ ဘ၀ရပ္တည္ဖို႔ လႈပ္ရွားရုန္းကုန္ေနၾကသူမ်ားအတြ
မႏၱေလးရဲ႕ ေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ဒီလိုထမင္းဆိုင္ေလးေတြ
အစီအရီျဖစ္ေနခဲ့တာ ၾကာပါၿပီ။ တစ္ခ်ဳိ႕က ဟိုးအရင္ ကၽြန္မတုိ႔ငယ္ငယ္ကတည္းက
ဆိုင္ႀကီးကနားႀကီးနဲ႔ ခန္႔ခန္႔ထည္ထည္ ဖြင့္ခဲ့ၾကသည့္ ထမင္းဆိုင္ႀကီးေတြ၊
တစ္ခ်ဳိ႕ကေတာ့ ၿမိဳ႕ေနလူထု လိုအပ္ခ်က္အရ ဖြင့္ျဖစ္ခဲ့ၾကတဲ့ ညဘက္ တစ္ခါျပင္
ထမင္းဆိုင္ေလးေတြ။ ဘယ္လိုပဲဖြင့္ဖြင့္ ၊ ဘယ္ေနရာမွာပဲဖြင့္ဖြင့္
ေစ်းဦးမေပါက္ဖူးဆိုတာမရွိ။ အေရာင္းပါးတယ္လို႔လည္း ေျပာသံမၾကားရ။
အခုေနာက္ပိုင္း ပိုလို႔ပင္ ေရာင္းေကာင္းေနသည္ဟု ထင္မိသည္။
အားလံုး၏ ေရာင္းကုန္ကေတာ့ ကၽြန္မတို႔ လူအမ်ားအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေနသည့္ အစားအေသာက္ဆိုင္နဲ႔ ထမင္းဆိုင္ေတြပဲ ျဖစ္သည္။
မႏၱေလးၿမိဳ႕ ၃၃လမ္း၊ ၇၂x၇၃ ၾကား လမ္းေၾကာတစ္ေလွ်ာက္လံုးမွာ မႏၱေလးအေခၚ
တစ္ျပလံုးမွာ ဒီလို ထမင္းဆိုင္ေလးေတြ က အစီအရီ ေနရာတက် တည္ရွိေနပါသည္။
အသြားအျပန္ လမ္းေဘး ဘယ္ညာ နွစ္ဖက္စလံုး ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ ဆိုင္မွာ
၀င္စားလို႔ရသည္။ ဟိုဆိုင္ဒီဆိုင္ စိတ္ၾကိဳက္ ေရြးခ်ယ္ႏုိင္သည္။
၇၂ လမ္းဘက္ကေန ၀င္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ လမ္းရဲ႕ ညာဘက္ေထာင့္ ေကြ႔ေကြ႕ခ်င္းမွာ
`ေကာင္းသန္႔´ ရွမ္းထမင္းဆိုင္ရွိသည္။ ဟိုးအရင္တုန္းကေတာ့
ဒီလိုရွမ္းထမင္းဆိုင္က မႏၱေလး ေနရာက်ဲက်ဲမွာ ဟိုတစ္ဆိုင္ ဒီတစ္ဆိုင္
ဖြင့္ၾကသည္။ လူေဖ်ာက္ေဖ်ာက္ လာေရာက္စားေသာက္ၾကသည္။ ျမန္မာတို႔ရဲ႕ ထံုးစံအရ
အိမ္ထမင္း အိမ္ဟင္းကို ခံုမင္ၾကသည္။ ထမင္းစားပြဲ၀ိုင္းၾကီးေပၚတြင္အခ
အခ်ိန္မအား၊ စားပြဲ၀ိုင္းမွာ ထမင္းလက္ဆံု မစားႏုိင္ရင္ေတာင္မွ အိမ္ရွင္မ
ထည့္ေပးလိုက္သည္ ထမင္းခ်ဳိင့္က ေန႔လည္စာကို ေကာင္းေကာင္းစားႏုိင္ခဲ့ၾကသည္။
ကၽြန္မတို႔လည္း မိဘက ခ်က္ျပဳတ္ေပးေသာ ထမင္းဟင္းကို ခ်ိဳခ်ိဳျမိန္ျမိန္
စားေသာက္ခဲ့ရပါသည္။ ေလာကမွာ မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းထက္ ေႏြးေထြးၿပီး
ခ်ဳိျမိန္တဲ့ အရာရွိႏုိင္လိမ့္မည္ဟု ကၽြန္မ မထင္ခဲ့။ လူတုိင္းလည္း
အိမ္ထမင္း အိမ္ဟင္းကို လြမ္းၾကေပလိမ့္မည္။
`ေကာင္းသန္႔´
ရွမ္းထမင္းဆိုင္ကေလးသည္ က်ယ္က်ယ္ျပန္႔ျပန္႔ ။ အဲယားကြန္းခန္းနဲ႔
တည္ခင္းစားေသာက္ရတဲ့ ဆိုင္မ်ိဳးေတာ့ မဟုတ္။ ရြက္ဖ်င္တဲထိုးကာ
စားပြဲခံုေတြက္ို အတန္းလိုက္ တန္းထားသည္။ ခံုရွည္သံုးလံုးေပၚတြင္
မွန္ေကာင္တာ သံုးခုကို ညီညီညာညာ ခ်ခင္းထားသည္။ မွန္ေကာင္တာထဲတြင္
အမ်ိဳးအမည္ စံုလွေသာ အသားဟင္းနဲ႔ အရံဟင္းလ်ာမ်ားကို စတီးဇလံုေတြထဲမွာ
တစ္မ်ိဳးခ်င္းစီ ထည့္ခင္းထားသည္။
မိမိတို႔ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သည့္
အသားဟင္းႏွစ္မ်ဳိးႏွင့္ အရံဟင္းသံုးမ်ဳိးကို ေရြးခ်ယ္မွာယူၿပီး ႏွစ္သက္သည့္
ေနရာတြင္ ထိုင္ကာ စားေသာက္ႏိုင္သည္။ ၀က္သားခ်ဥ္စပ္၊ ၾကက္ကုန္းေဘာင္၊
၀က္သားေၾကာ္၊ ငါးခ်ဥ္စပ္၊ ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ အစရွိတဲ့ ဟင္းအမ်ိဳးအမည္
မ်ားစြာထဲကမွ ကိုယ္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာကို မွာယူၾကသည္။ ကိုယ္တိုင္ယူ စနစ္မို႔
ဘယ္အခ်ိန္ လာခ်ေပးမလဲ ေမွ်ာ္ေနစရာ မလိုေတာ့။ တစ္ခါျပင္စားလွ်င္
ေငြကိုးရာက်ပ္ ေပးရသည္။ ေရသန္႔ပါ မွာေသာက္ရင္ေတာ့ထမင္းတစ္ပြဲ ေရတစ္ဗူးကို
၁၂၀၀ က်ပ္ ကုန္ၾကသည္။
ထမင္းဆိုင္ထဲသို႔ ကားႀကီးတစ္စီး
ထိုးစိုက္လာသည္။ အမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္ ဆင္းလာၿပီး စိတ္ၾကိဳက္ဟင္းလ်ာမ်ား
မွာယူစားေသာက္သည ္။ ထို႔အျပင္ ထမင္းဘူး သံုးဗူး ပါဆယ္ဆြဲသြားသည္။
ယခင္ကဆိုလွ်င္ ထမင္းဆိုင္ဆိုသည့္ ေနရာသည္ အေဆာင္ေန ေက်ာင္းသားတို႔အတြက္၊
တစ္ေယာက္တည္းေနသူမ်ားအတြက္ ၊ အလုပ္မွာ မိုးလင္းမိုးခ်ဳပ္ေနရသူမ်ား
အတြက္သီးသန္႔လိုျဖစ္ေနခဲ့သည္။ ထမင္းထုပ္ ပါဆယ္ဆြဲလာတာျမင္လွ်င္
တစ္ကိုယ္တည္း သမားလို႔ ခ်က္ျခင္းသိႏုိင္သည္။ ထမင္းဆိုင္မွာ ေန႔ခင္းဘက္
လူငယ္ေတြ ၀ိုင္းထိုင္ေနလွ်င္ ၀န္ထမ္း(သို႔) အေဆာင္ေန ေနသူေတြဟု
တန္းသိႏုိင္ေလာက္ေအာင္ ယင္းထမင္းဆိုင္ေလးမ်ားသည္ လူ႔ဘ၀အတြက ္အေရးပါ
အရာေရာက္ခဲ့သည္။
ေခတ္ကာလေတြ ေျပာင္းလဲလာတာနဲ႔အမွ် ထမင္းဆိုင္ေတြမွာ ယူနီေဖာင္း၀တ္ကုမၸဏီ ၀န္ထမ္းေလးေတြ ၊ အေဆာင္ေနေက်ာင္းသားေလးေတြတင္မဟု
`၁၀၀၀`ဆိုရင္ မိသားစု ငါးေယာက္ ထမင္း သံုးရက္စာေလာက္ငွသည္ဟု အေဖက
ေျပာျပခဲ့ဖူးသည္။ မိမိတုိ႔ ကိုယ္ေတြ႕မဟုတ္လို႔ သိပ္ေတာ့ မယံုခ်င္။ သို႔ေသာ္
မိမိတို႔ ေက်ာင္းတက္ခါစ လြန္ခဲ့တဲ့နွစ္ ႏွစ္ဆယ္တုန္းကေတာ့ ေငြတစ္ရာ
မုန္႔ဖိုးရလွ်င္ သူငယ္ခ်င္းေတြၾကားမွာ သူေဌးဟုပင္ အေခၚခံခဲ့ရသည္။ အခုေတာ့
တူေတာ္ေမာင္ကို ေငြတစ္ေထာင္ မုန္႔ဖိုးေပးလွ်င္ေတာင္ မ်က္ႏွာက ခပ္စူစူ။
ကြာျခားလာတဲ့ ကာလေတြထဲမွာ အခ်ိန္ေတြကိုလည္း လုယူေနၾကရသည္။ ယေန႔ေခတ္
ေငြတစ္ေထာင္သည္ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္မွာ လူႏွစ္ေယာက္ ထိုင္လို႔မရ။
စားပြဲတစ္၀ိုငး္စာ ထမင္းဟင္းျပင္လို႔မရ။
ပါဆယ္ယူၿပီး
ေမာင္းထြက္သြားတဲ့ကားကို ၾကည့္ၿပီးမွ အေတြးစက နဂိုေနရာကို ျပန္ေရာက္လာသည္။
သူလည္း အခ်ိန္လိုအပ္ေနသူ ျဖစ္လိမ့္မည္ဟုထင္မိသည္။ မီးဖိုေခ်ာင္မွာ
ထမင္းဟင္းခ်က္ရင္း အခ်ိန္ကုန္ မခံႏုိင္ၾကေတာ့။ အမ်ိဳးသားမ်ားနည္းတူ
အမ်ိဳးသမီးမ်ားလည္း ၀င္ေငြရွာရမည္။ တစ္ဦးတစ္ေယာက္တည္းရဲ႕ လုပ္ခလစာန႔ဲ
မိသားစု စား၀တ္ေနေရးကို မေျဖရွင္းႏုိင္ၾကေတာ့။ အတူတူ ရင္ေဘာင္တန္းၿပီး
လုပ္ငန္းခြင္၀င္ၾကရသည္။ ထမင္းဟင္းခ်က္ရင္း ကုန္မည့္အခ်ိန္ေတြကို
အလုပ္လုပ္ရင္း ေငြရွာလာၾကသည္။
အိမ္စရိတ္၊ ေက်ာင္းစရိတ္၊
က်ဴရွင္စရိတ္၊ သင္တန္းစရိတ္ အျပင္ သြားေရးလာေရးအတြက္ ဓာတ္ဆီဆိုး၊
ဆိုင္ကယ္ျပင္ခ၊ ေရဖိုး၊ မိီးဖိုး၊ အစစအရာရာ ေစ်းက ျမင့္တက္လာသည္။ အဖိုးက
အဖြားေအာ္ရေလာက္ေအာင္ကုန္ေစ်းႏႈ
အိမ္ထမင္းအိမ္ဟင္းလို အသြန္သ႑န္ တူတဲ့ ဒီလို ထမင္းဆိုင္ေတြမွာ
ျမန္ျမန္လာစားၾကသည္။ ဇြန္းေဆ၊ ခြက္ေဆး၊ ပန္းကန္ေဆးရမယ့္ အလုပ္လည္း
အခ်ိန္ေပးစရာမလိုေတာ့သလို ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲဆိုတဲ့ ၀င္ေငြနဲ႔တိုင္းထြာရတဲ့
ထမင္းစားပဲြကိုလည္း ျပင္ဆင္မရာမလိုေတာ့ ။ အဲဒီအတြက္ ပိုထြက္လာတဲ့
အခ်ိန္ေတြကို အလုပ္လုပ္ရင္း ကုန္ဆံုးၾကသည္။ လူေတြ ေဘာလႀကီးလြန္းလို႔ေတာ့
ဟုတ္လိမ့္မတူ။ တစ္ေယာက္လုပ္စာကို မိသားစုထိုင္စားႏုိင္ေလာက္တဲ့အေ
ေကာင္းသန္႔ထမင္းဆိုင္ရဲ႕ ေဘးမွာ သံုးရာသီ အေအးဆိုင္၊ အင္တာနက္ဆိုင္၊
`လားရႈိး´ထမင္းဆိုင္၊ အဲဒီေဘးကမွ လက္္ဖက္ရည္ဆိုင္၊ ေနာက္ ၇၂ လမ္းကေန
၀င္လိုက္ရင္ လမ္းရဲ႕ ဘယ္ဘက္ျခမ္း `ေကာင္းသန္႔´ရွမ္းထမင္းဆိုင္နဲ႔
ဒီလမ္းၾကားေလး တစ္ေလွ်ာက္လံုးမွာ
ထမင္းဆိုင္ေတြ အမ်ားႀကီး ရွိေနေပမယ့္ ဆိုင္တိုင္းမွာ သူ႕ေဖာက္သည္နဲ႔
သူရွိေနၾကသည္။ အခ်ိန္ျပည့္ စားပြဲ၀ုိင္းတိုင္းမွာ စားေသာက္သည့္သူ ရွိေနသည္။
နံနက္ခင္း ဖြင့္ကာစမွာ ဟင္းအမ်ိဳးအမည္ေတြမ်ားစြာ တည္ခင္းထားတဲ့
ဟင္းဇလံုႀကီးေတြက ေန႔ခင္းဘက္ဆိုရင္ မရွိသေလာက္ နည္းသြားလို႔
ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ မရလိုက္သူေတြက ေနာက္တစ္ဆိုင္ကို ကူးၾကသည္။
ၾကာသပေတးေန႔တိုင္း ညလုပ္ဆင္းရတဲ့ ကၽြန္မတို႔လို ၀န္ထမ္းေတြအတြက္
ညစာထမင္းခ်ိဳင့္ယူဖို႔က အဆင္မေျပ။ တေနကုန္ ထမင္းခ်ိဳင့္ တကားကားနဲ႔
သြားေနရမယ့္ ၀န္ထုတ္၀န္ပိုးကိုလည္း ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္သမွ် ေလွ်ာ့ခ်လိုသည့္အတြက္
ညဘက္ ထမင္းစားတဲ့အခါ ဒီလမ္းၾကားေလးသို႔ပင္ ေရာက္ေရာက္လာတတ္သည္။
`ဒီေန႔ ငါးပိရည္ေလးနဲ႔ အတို႔အျမွဳပ္ေလးနဲဲ႕ စားရေအာင္´ ။ ကၽြန္မနဲ႔ အတူတူ
ညဘက္အလုပ္ဆင္းတဲ့ အကိုတစ္ဦးက ေျပာလိုက္ေတာ့ `ေကာင္းသန္႔´ထမင္းဆိုင္ေလးကို
ေက်ာ္ၿပီး `သရဖူ´ျမန္မာထမင္းဆိုင္ေလးမွာ ၀င္ထိုင္လိုက္ၾကသည္။
အသားဟင္းႏွစ္မ်ဳိးနဲ႔ အရံဟင္း ႏွစ္မ်ိဳး စိတ္ၾကိဳက္မွာၾကသည္။မွန္ေကာင္တာ
အိမ္ကိုျပန္ၿပီး ထမင္းစားဖို႔ကလည္း မျဖစ္ႏိုင္ပါ။ ရံုးကေန
အိမ္ကိုျပန္ရမည့္အေရး၊ ဆိုင္ကယ္ထုတ္ရဦးမည္။ ကားဆိုင္ကယ္ရႈပ္ေထြးေနတဲ့
လမ္းမက်ယ္ႀကီးေတြကို ျဖတ္ေက်ာ္ရဦးမည္။ အိမ္ကို ေရာက္ေသာ္ ထမင္းဟင့္က
အဆင္သင့္ရွိမရွိ မသိႏုိင္။ ဟင္းမရွိလွ်င္ ၾကက္ဥေၾကာ္ရဦးမည္။ မီးမလာပါက
မီးေမႊးရတဲ့ ဇာတ္လမ္းက တစ္ဒုကၡ ။ ဒါေၾကာင့္ အခ်ိန္ေတြကို ခ်ဳံ႕လိုက္သလို
လူလည္း မပင္ပမ္းတဲ့ ဒီထမင္းဆိုင္ေလးမွာ လာစားလိုက္ေတာ့ ပိုတဲ့အခ်ိန္ေတြကို
အလုပ္ပိုလုပ္ႏုိင္သည္ မဟုတ္ပါလား။
`ထမင္းခ်က္ေနလည္း အပိုပဲ။
စားႏုိင္တာလည္း မဟုတ္ဘူး။ ရာသီဥတုကပူေတာ့ ရံုးကျပန္လာရင္
ထမင္းကသိုးခ်င္သိုးေနမွာ။ ျပန္လာမွ ခ်က္မယ္ဆိုရင္လည္း အဆင္မေျပဘူး။
ဒါေၾကာင့္ တစ္ရာတန္ ထမင္းတစ္ထုပ္နဲ႔ ဟင္းသံုးရာဖိုး ၀ယ္လာတယ္။ အ၀စားၿပီး
ပိုတာကိုေတာင္ ေခြးေကၽြးလို႔ရတယ္´လို႔ ထမင္းထုပ္ကို ျဖည္ရင္း အေဒၚလုပ္သူက
ေျပာခဲ့သည္။ ဟုတ္ေပလိမ့္မည္။ တစ္ေယာက္တည္း တစ္ကိုယ္တည္းေနတဲ့
အေဒၚအပ်ဳိႀကီးက မႏၱေလး အေ၀းသင္တကၠသိုလ္၊ စာၾကည့္တိုက္မွာ အလုပ္လုပ္သည္။
မိုးလင္းကထြက္သြားၿပီး ညေန ငါးနာရီေက်ာ္မွ အိမ္ျပန္ေရာက္သည္။
သူ႔တစ္ေယာက္တည္းအတြက္ ထမင္းဟင္းခ်က္ျပဳတ္ေနဖို႔ အေလးမမူေတာ့။ တကၠသိုလ္အနီး
ဖြင့္ထားတဲ့ လမ္းေဘးထမင္းဆိုင္ေလးေတြကေန ထမင္းဟင္း ၀ယ္လာခဲ့သည္။ ထမင္း
နွင့္ အသားဟင္း တစ္မ်ဳိး ၀ယ္လိုက္လွ်င္ အပိုဟင္းမ်ားအျဖစ္ ငါးပိရည္ နွင့္
အတို႔အျမဴပ္ ထည့္ေပးသည္။ သယ္ႏုိင္လွ်င္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကိုေတာင္ ယူလာႏုိင္သည္။
အိမ္ျပန္ေရာက္တာနဲ႔ အဆင္သင့္ စားလိုက္ရံုဆိုေတာ့ အေဒၚ့အတြက္
နားခ်ိန္ပိုရသလို ထမင္းသိုးမွာ ဟင္းသိုးမွာ မပူရေတာ့ေပ။
ထမင္းဆိုင္ေတြက တစ္ေန႔ထက္တစ္ေန႔ ပိုမ်ားလာသလို၊ လာေရာက္စားေသာက္သူေတြကလည္း
တစ္ရက္ထက္ တစ္ရက္ ပိုလို႔ပင္ မ်ားလာခဲ့သည္။ အရင္လို ထမင္းကို ဇိမ္ခံစားဖို႔
မျဖစ္ႏုိင္ၾကေတာ့။ စားသုတ္သုတ္ သြားသုတ္သုတ္နွင့္ အခ်ိန္ေတြကို
လုယူလႈပ္ရွားေနၾကရသည္။ ထမင္းဆိုင္ေလးေတြမွာ လူစည္ကားေနတာကို
ၾကည့္ျခင္းအားျဖင့္ လူေတြမွာ အခ်ိန္ျပည့္ ရုန္းကန္လႈပ္ရွားေနၾကတာကို
သိႏုိင္သည္။ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ဖို႔ အခ်ိန္မေပးႏုိင္တာကို သိႏုိင္သည္။
လူတိုင္း မဟုတ္ေသာ္လည္း လူတိုင္းနီးပါးက ဒီထမင္းဆိုင္ေလးေတြမွာေပၚ
မွီတည္လာခဲ့ၾကၿပီဟု ထင္မိသည္။
အခုေနာက္ပိုင္းေတြမွာ အစားအေသာက္ေတြကို အဆင့္သတ္မွတ္မည္ဟု တေလာက ၾကားလိုက္မိသည္။ သို႔ေသာ္ ဒီလိုအဆင့္သတ္မွတ္ခံရမည့္အထဲမွာ
အကယ္လို႔မ်ားသာ ကၽြန္မတို႔ေတြ ေန႔စဥ္စားေသာက္ေနတဲ့ ဒီထမင္းဆိုင္ေတြ
တစ္ဆင့္ျမွင့္လိုက္ၿပီး အဲယားကြန္းေတြနဲ႔ ဆိုဖာထိုင္ခံုႀကီးေတြနဲ႔
ျဖစ္လာခဲ့လွ်င္ ၊ ဆိုင္းဘုတ္အႀကီးႀကီးေတြနဲ႔ ျဖစ္လာခဲ့လွ်င္ ၀န္ေဆာင္မႈ
စရိတ္ေတြ တိုးလာဦးမွာလား။ တစ္ခါျပင္ ကိုးရာကေန ဒီရက္ပိုင္းမွာ
အသားေစ်းေတြတက္လာလို႔ တစ္ခါျပင္ ေငြတစ္ေထာင္က်ပ္ ေပးစားေနရသည္။
ေနာက္ပိုင္းဆိုလွ်င္ ၀န္ေဆာင္မႈစရိတ္ထပ္ေပါင္းၿပီး ဘယ္ေလာက္ထိ တက္သြားမလဲ
စိုးရိမ္မိသည္။ ၀င္ေငြႏွင့္ မွ်တေသာ ထြက္ေငြကို ခ်င့္ခ်ိန္စားေသာက္ေနရေသာ
ကၽြန္မတို႔လို ၀န္ထမ္းဘ၀ေတြ၊ ကုမၸဏီ၀န္ထမ္းေတြ၊ အေဆာင္ေနသူေတြ အတြက္
တစ္ခါျပင္ ထမင္းေတြ ေစ်းထပ္တက္မွာ စိုးရိမ္မိသည္။
မႏၱေလးက
ဒီလမ္းၾကားထမင္းဆိုင္ေလးေတြမွာ လူေတြ၀င္ခ်ည္ထြက္ခ်ည္ ရႈပ္ေထြးေနသည္။
ပါဆယ္မွာယူေနသူေတြနဲ႔ ျပည့္ေနသည္။ ဒီထမင္းဆိုင္ေလးေတြမွာ
လူေတြအျမဲမျပတ္စည္ကားေနတာက ေခတ္ကာလပန္းခ်ိီကား
တစ္ခ်ပ္သဖြယ္ျဖစ္ေနေလေတာ့သည္။
အမွတ္တရ ရွင္းတမ္း ႏွင့္ မန္ဘာ၀င္နည္း ( ဖတ္ျဖစ္ေအာင္ဖတ္ေပးၾကပါ )
-
ရွင္းတမ္း
*******
အားလံုးေသာ ၀ါတနာ တူ ညီ အစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ား မဂၤလာပါ .။ ကြ်န္ေတာ္က ေတာ့
ဒီဆိုဒ္ရဲ့ Admin အေနနဲ ့၀င္ေရာက္ေရးသားေနတဲ ့ေနသာ (kingboyonline@gm...
4 years ago
0 comments:
Post a Comment